|
|
|
|
|
МУСАКА ОТ СПАНАК И КАРТОФИ (ВАРИАНТ 2) |
|
Етапи на приготвяне |
|
Продукти |
500 грама спанак
1 чаена чаша натрошено сирене
1 кафеена чашка олио
1 супена лъжица краве масло
8-9 средно големи картофа
3 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
|
|
|
Начин на приготвяне |
1. Спанакът се потапя за 3-4 минути във вряща подсолена вода, след което се изважда и се оставя да се отцеди;
2. Отцеденият спанак се нарязва на ситно и към него се прибавя натрошеното сирене и една лъжица олио, получената смес се разбърква добре;
3. Картофите се измиват добре и се сваряват, след това се обелват и нарязват на тънки филийки;
4. Половината от тях се подреждат в намазана с маслото тавичка, посоляват се на вкус и върху тях се разстила спанака, а отгоре се подреждат останалите картофи и също се посоляват;
5. Мусаката се полива първо с мазнината, а след това с разбитите в прясното мляко яйца;
6. Запича се в силна фурна, докато на повърхността и се образува зачервена коричка. |
Забележки |
|
|
Добавена на: 22-03-2011 Автор: maja_p52 |
|
|
|