Мариновано филе от сьомга, запечено в букет от аромати, гарнирано с екзотичен сос от боровинки, портокалови корички и подправки.
Обзор
Порции | |
---|---|
Общо | 1 час, 5 минути |
Необходими продукти:
Начин на приготвяне :
- В подходяща тенджера смесете сладкото от боровинки с боровинките, нарязания лук и портокаловите корички. Подправете с щипка розмарин и смлян черен пипер, след което загрейте сместа до завиране. Целта е лукът да омекне, а сосът да се сгъсти. При готовност – отстранете от огъня и оставете да се охлади.
- Междувременно пригответе маринатата, смесвайки соевия сос, портокаловия сок и меда. Мариновайте парчетата филе и ги оставете да престоят около 30 мин. в хладилник.
- Подредете в тавичка филетата /с кожата към дъното/ и ги запечете за 15-20 мин. в загрята до 180°С фурна.
Сервирайте филетата гарнирани с предварително приготвения боровинков сос.