Начало За нас Реклама Контакти

Пролетно предястие с аспержи и рулца от раци

Снимка за Пролетно предястие с аспержи и рулца от раци
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обикновено аспержите или се консумират самостоятелно с различни сосове, или се комбинират с варена шунка или прошуто крудо. Ние обаче ви предлагаме да опитате една малко по-необичайна комбинация.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг зелени аспержи
  • 250 г рулца от раци
  • 16 яйца от пъдпъдъци или 6 кокоши яйца
  • 1 зелена салата
  • за соса:
  • 120 мл зехтин Extra Virgin
  • 1 жълтък от твърдо сварено кокоше яйце
  • 3 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 10 зелени маслини
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с. л. оцет
  • 1 с. л. бяло сихо вино
  • 3 с. л. студена вода
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    По-дълбок тиган се напълва до половината с вода, поставя се 1 ч.л. сол и се слага на огъня. Аспержите се почистват и се обелват, ако има нужда. Слагат се за 3-4 мин. в кипящата вода да се бланшират, изваждат се, заливат се с ледена вода, за да си запазят цвета, и се охлаждат. Всеки стрък се разцепва на две по дължина.

  2. 2.

    Яйцата от пъдпъдък се поставят в тенджера и се заливат с вода да ги покрие. Поставят се на огъня и се разбъркват, докато заврат, за да се фиксира жълтъкът им в центъра. Врат 3-4 мин. и се охлаждат със студена вода. Ако се ползват кокоши яйца, се варят 10 мин. Обелват се и се срязват на 2 по дължина.

  3. 3.

    Зелената салата се измива добре и се нарязва на фини лентички. Поставя се в средата на овално плато. Около нея се разпределят на редове яйца, нарязаните рулца, пак яйца и открая - аспержите. Всичко се залива със сос.

  4. 4.

    Сосът се приготвя, като всички продукти за него се пасират заедно.


Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари