Панирани пикантни рибни филета
Необходими продукти
  • • 4 филета от прясна риба
  • • 4 филета от маринована или солена риба
  • • 1 ч.ч. бяло вино
  • • ли­монов сок
  • • щипка канела
  • • черен пипер
  • • 1 бр. яйце
  • • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • • 3 с.л. брашно
  • • галета
  • • мазнина за пържене
  • • щипка захар
Начин на приготвяне
Виното се кипва с канелата и черния пипер и с него се за­ливат филетата. Оставят се да престоят няколко часа. Прави се палачинково тесто от яйцето, млякото, брашното и щипка сол и в него се панират филетата, комбинирани по двойки от пряс­но и мариновано филе (панират се само външните страни). След това се овалват в галета и се изпържват в много гореща мазнина. От маринатата, захарта, щипка сол, лимонов сок и 2 ч.л. брашно, размито в малко сту­дена вода, се прави гъст сос, който се кипва няколко мину­ти и се поднася в сосиера към изпържените филета.

Рецептата е добавена на 27 Март 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.