рецепта

Ципура с чесново-лимоново масло

Ципура с чесново-лимоново масло

"Страхотна рецепта, много съм доволна! Благодаря!"-от MAIA PEEVA. Просто следвайте нашата рецепта Ципура с чесново-лимоново масло и всичко ще се получи :-)
4.44 5 9

Рецепти с риба

Българска

Рецептата "Ципура с чесново-лимоново масло" беше добавена на

17 коментара

Продукти

ципури 2
лимонов сок 2 с. л.
олио 2 с. л.
краве масло 50-70 г
Чесън 4 скилидки
настъргана кора от 1 лимон
нарязан на ситно копър
сол
смлян черен пипер
Дафинов лист

• Рибата се обезкостява.

• Мекото масло се смесва със ситно нарязан копър, 2 пресовани скилидки чесън, солта и настърганата кора лимон.

• Поставя се върху целофаново фолио, оформя се на руло и се поставя във фризер или камера.

• 2 скилидки чесън се наситняват и се смесват с лимоновия сок, олиото и смления черен пипер.

• Прибавят се дафиновият лист и стръкче копър.

• Почистената риба се маринова с тази смес за 30 минути, като се правят плитки разрези по кожата.

• Рибата се поставя върху намаслено алуминиево фолио.

• Във вътрешността на рибата се поставят няколко парчета чесново-лимонено масло и няколко отгоре.

• Прибавя се стръкче копър и фолиото се затваря плътно.

• Ципурата с чесново-лимоново масло се пече в предварително загрята фурна на 220 С за 20 минути.

• Внимателно се отваря пакета и без да се изважда рибата се запича под грила (горно печене) за 3-4 минути.


Бележки

"Страхотна рецепта, много съм доволна! Благодаря!"-от MAIA PEEVA. Просто следвайте нашата рецепта Ципура с чесново-лимоново масло и всичко ще се получи :-)