Креолски сос за риба или месо
Необходими продукти
  • • 1 глава кромид лук
  • • 1 бр. чушка
  • • 500 г домати
  • • 5 бр. маслини
  • • сол
  • • червен пипер
  • • 1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
  • • растително масло
Начин на приготвяне
Доматите се заливат с вряла вода, обелват се, задушават се до омекване и се претриват през цедка. Растителното масло се сгорещява и в него, на слаб огън, се запържват ситно нарязаният лук и чушката. Прибавят се доматеното пюре и накълцаните маслини. Подправят се със сол и червен пипер и се долива виното. Похлупен, сосът се оставя да ври 10—15 минути на слаб огън. Поднася се към пържена риба или месо.
Рецептата е добавена на 22 Юни 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.