Филе от сьомга със сос от боровинки

Мариновано филе от сьомга, запечено в букет от аромати, гарнирано с екзотичен сос от боровинки, портокалови корички и подправки.

Обзор

Порции
Порции
Общо1 час, 5 минути

Необходими продукти: 

1 ч.л. мед
4 филета от сьомга
2 с.л. конфитюр от боровинки
150 g сушени боровинки
1 глава кромид лук
1 ч.л. портокалови корички
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. смлян черен пипер
2 с.л. соев сос
2 с.л. портокалов сок
Филе от сьомга със сос от боровинки

Начин на приготвяне : 

  1. В подходяща тенджера смесете сладкото от боровинки с боровинките, нарязания лук и портокаловите корички. Подправете с щипка розмарин и смлян черен пипер, след което загрейте сместа до завиране. Целта е лукът да омекне, а сосът да се сгъсти. При готовност – отстранете от огъня и оставете да се охлади.
  2. Междувременно пригответе маринатата, смесвайки соевия сос, портокаловия сок и меда. Мариновайте парчетата филе и ги оставете да престоят около 30 мин. в хладилник.
  3. Подредете в тавичка филетата /с кожата към дъното/ и ги запечете за 15-20 мин. в загрята до 180°С фурна.

Сервирайте филетата гарнирани с предварително приготвения боровинков сос.

Рейтинг: 

Average: 4.4 (7 votes)

Още по темата: 

Ароматна сьомга с балсамов оцет

Ароматна сьомга с балсамов оцет

Филе или котлет от сьомга в ароматна марината, поднесени със запечени в масло доматчета чери.

Филе от сьомга с цикория и маскарпоне

Филе от сьомга с цикория и маскарпоне

Лесна и бърза рецепта за невероятно ароматно, вкусно и изключително полезно ястие, подходящо за топлите дни.

Ароматно филе от сьомга

Ароматно филе от сьомга с домати чери

Бърза и непретенциозна рецепта за ефектно и вкусно ястие от сьомга, доматчета чери и много аромати.

Финландска супа със сьомга

Финландска супа със сьомга - Lohikeitto

Оригинална рецепта за приготвянето на Lohikeitto - традиционната финландска супа от сьомга, картофи, сметана и много копър.

Салата с авокадо и сьомга

Салата с авокадо и сьомга

Свежа екзотична салата от рукола, филе от пушена сьомга, авокадо, червен лук и сирене рикота, подправена с богат на аромати и вкусове дресинг.  . 

Паста карбонара с два вида сьомга

Паста карбонара с два вида сьомга

Фини талятели в компанията на филе от прясна и пушена сьомга, гарнирани със сос от крема сирене.