Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с калмари

 Зеленчукова супа с калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г филе от калмари
• 4 картофа
• 2 домата
• 1 глава лук
• 3 с.л. зехтин
• 5 ч.ч. бульон
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги сипваме във врящия бульон.

Когато супата заври отново, добавяме запържения лук, а малко по-късно – обелените и настъргани домати. Варим 30 мин на тих огън, след което добавяме калмарите, нарязани на ивички.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме наситнения магданоз. Варим супата още 2-3 мин и веднага я поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало