Пълнени калмари по средиземноморски
Необходими продукти
  • • 500 г почистени калмари
  • • 1 дафинов лист
  • • 6-7 зърна черен пипер
  • • 20 мл оцет
  • • сол
  • За плънката:
  • • 150 г миди
  • • 100 г пушено филе
  • • 100 г кашкавал
  • • 1-2 скилидки чесън
  • • 50 мл бяло вино
  • • 30 мл зехтин
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Калмарите се варят с черен пипер, сол, оцет и дафинов лист около 1 минута. Целта е да се издуят като тубички. Мидите, филето и чесънът се нарязват на дребно, кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със сол, зехтин, черен пипер, вино и малко от соса на мидите. Перките на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката. От калмарите се отрязва малко пръстенче, за да не се разкъсат при пълненето. Слага се по малко от плънката, като задължително се оставя въздух. За да не изтече плънката, калмарите се запушват с парче доматена кора. Калмарите се слагат в троянска керемида, заливат се с малко от водата, в която са се варили, зехтин и вино. Пекат се 15-20 минути при температура 180 С.

Рецептата е добавена от senta на 18 Септември 2007 г.
Източник: Бон Апети
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
sanjen
аматьор с виличка
Разкошна рецепта. Аз ги закопчавам с клечка за зъби вместо домат.12 Мар 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.