Супа от раци с домати
Необходими продукти
  • • 1 кг домати
  • • 300 г кромид лук
  • • 200 г месо от морски рак
  • • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
  • • сметана
  • • 30 г масло
  • • 1 скилидка чесън
  • • парченце лимонова кора
  • • черен пипер
  • • щипка индийско орехче
  • • щипка шафран
  • • босилек
  • • мащерка
  • • резене
  • • сол
Начин на приготвяне
В половината от маслото се изпържва нарязаният на филийки лук, прибавят се ситно нарязаните домати, сол, подправките и се задушава на тих огън в захлупен съд около 20 минути. Налива се виното и се задушава 2 минути, прибавя се половината нарязано месо от рак, добавя се 1.2 л вода и се задушава 15—20 минути. Супата се пресова, прибавя се останалото месо от рак и се притопля. Преди поднасяне се добавят сметана и масло.

Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.