Дунавска рибена чорба
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 9
Сложност: Трудна
Изпробвана: 2 изпробвана
Любима на 11 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от irinchicata
Необходими продукти
  • • 500 г речна риба
  • • 2 глави (100 г) кромид лук
  • • 1 бр. лимон
  • • магданоз
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Рибата се почиства и се измива добре под течаща вода, залива се със 7-8 ч.ч. студена подсолена вода и се вари в продължение на 20 минути заедно с изчистения и нарязан на половинки глави лук. Изважда се с решетеста лъжица и се нарязва на парченца, пуска се в прецедения бульон, без да се разбърква, за да не се раздроби, и се вари още 15-20 минути. Готовата чорба се се поднася поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Отделно в чиния се предлагат резенчета от лимона.

Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 4
marikam
аматьор с виличка
[Изпробвал рецептата]
само истински ценител, би я оценил, гледам тук пишат:дафинов лист, КАРТОФ...глупости според мен! Хайде вие си яжте листата и картофите, ние ще ядем супа от риба!
[Изпробвана]
30 Авг 2012
снимки от
irinchicata
магьосник в кухнята
Снимка 1 15 Май 2011
# 3
g.emilov
аматьор с виличка
варена риба с лук15 Яну 2011
# 2
cveteto
магьосник в кухнята
То това нее чорба а сварена риба според мен24 Яну 2009
# 1
Silvia
(нерегистриран)
Отлична, пробвах и беше много вкусна.
[Изпробвана]
13 Сеп 2003

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.